Ben jij voornemens je woning te gaan verkopen. Hier heb ik 6 (styling) tips om je woning nog beter verkoopklaar te maken.

1. hou de basis neutraal.

Drukke dessins en veel kleur leiden af. Speel bij verkoopstyling liever op safe en kies neutrale en lichte kleuren voor vloer, muren en gordijnen. Zo maak je het voor kijkers makkelijker om de mogelijkheden van je huis te zien en zich voor te stellen hoe zij er zouden wonen.

2. licht en luchtig

Zorg voor een bezichtiging dat alle gordijnen en eventuele rolluiken op zijn.  Zijn het donkere dagen? Zet dan vooraf de lampen aan in je woning om toch een cozy, huiselijke sfeer te creëren. Denk er bijvoorbeeld ook aan om grote dingen voor ramen weg te halen die mogelijk licht tegen kunnen houden.

3. logisch ingedeeld

Potentiële kopers zijn gevoelig voor de juiste sfeer en maken zich graag een voorstelling van de functionaliteit van hun nieuwe huis. Rommelkamers en berghokken passen niet in hun ideaalplaatje. Geef iedere ruimte daarom een duidelijke functie om te laten zien wat er mogelijk is. Tover een rommelkamer om in een logeerkamer met een simpel logeerbed. En maak van de zolder een ruime werkkamer door er een bureau neer te zetten. Als de woning opgeruimd en netje is ben je al een heel eind. Maar je ruimtes functies geven is zeker een goede aanvulling. 

4. een huiselijk gevoel

Hier hebben we al vaker informatie over gegeven. Denk hierbij aan een vaas met verse bloemen en hoekjes met kleine accessoires. Maar ook kaarsen en mooie handdoeken in de badkamer hebben een goed effect. En het werkt echt, een vers gebakken appeltaart. De geur geeft je huis meteen iets knus en vertrouwds.

 


5 opgeruimd staat netjes

Rommel leidt enorm af en laat een ruimte kleiner lijken. Flink opruimen dus! Maak het vloeroppervlak zoveel mogelijk vrij, verzamel losse spullen zoals post, bonnetjes en pennen in een leuke doos of bak en berg het speelgoed van de kinderen op in een mooie kist.
Zet liever ook je persoonlijke spullen zoveel mogelijk opzij. Smaken verschillen en onbewust kunnen jouw verzamelingen en (vakantie)kiekjes potentiele kopers beïnvloeden.
Naast opruimen kan het eigenlijk ook niet schoon genoeg. Leeg wasmanden en prullenbakken, hang schone theedoeken op en lap de ramen.

6. de foto opname

Is je huis helemaal afgestyled, dan is het tijd voor foto’s. Daarmee springt jouw woning eruit en triggert potentiële kopers om door te klikken en een bezichtiging in te plannen. Tevens maken wij bij de opname 360 graden foto's en een video van de woning.

 


Woning verkopen:

Met een NVM makelaar haal je het maximale uit de verkoop van je huis. Wij beschikken over ervaring en tools met de meest up-to-date informatie, van verhuisbewegingen tot prijsontwikkelingen. Hierdoor kunnen wij de waarde van je woning beter bepalen en een realistische verkoopstrategie uitstippelen. Met ruim 3.500 NVM- leden hebben wij het meest uitgebreide netwerk om je huis extra onder de aandacht te brengen. Wij bieden je ook flexibiliteit. Je kunt namelijk het hele verkoopproces laten regelen, maar ook voor bepaalde deeldiensten kiezen!

Wij van Alstede van Mierlo makelaardij zijn trots dat wij de tassen hebben mogen sponsoren van voetbal club Nemelaer Jongens O9.