Taxatie van jouw huis in Tilburg nodig?

Er zijn verschillende redenen voor een taxatie. Wil je verhuizen of je hypotheek oversluiten? Voor elke situatie kan onze taxateur snel een gevalideerd rapport opstellen.

Valide taxatierapport

De meeste geldverstrekkers eisen een valide taxatierapport bij de aanvraag voor een hypotheek. Een gevalideerd taxatierapport voldoet aan strenge kwaliteitseisen, die opgesteld en getoetst worden door een erkend validatie-instituut. De makelaars van Alstede van Mierlo Makelaardij zijn beëdigd taxateurs en RMT gecertificeerd. Dit betekent dat het taxatierapport wordt geaccepteerd door alle banken en verzekeraars. 

Vraag nu een taxatie aan via info@alstedevanmierlomakelaardij.nl of bel ons direct op 013-5901964. 

 

Veelgestelde vragen

 

Wat is het verschil tussen een gratis waardebepaling en een betaalde taxatie?

De waardebepaling is een eenvoudige versie van de taxatie en wordt gebruikt als advies om de woning goed en voor de juiste prijs in de verkoop te zetten. Een taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een hypotheek, waarbij de bank wil weten of de nieuwe woning in waarde overeen komt met het gewenste hypotheekbedrag. Banken en hypotheekverstrekkers eisen hiervoor meestal een taxatierapport die is gevalideerd door een onafhankelijk instituut. Door middel van deze controle wordt fraude voorkomen en de kwaliteit van het rapport gewaarborgd. Dit is bij een waardebepaling niet het geval. 

 

Is er naast een taxatie ook een bouwkundige keuring nodig?


De taxateur heeft een signalerende functie wat betreft bouwkundige gebreken. Tijdens de taxatie wordt de staat van onderhoud onderzocht door de taxateur. Hij of zij zal na de taxatie aangeven of een aanvullende bouwkundige keuring nodig is.

Heb je een andere vraag? Neem vooral contact met ons of klik hieronder voor een gratis adviesgesprek.